Karaköprü Hatice Kübra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Belgegeçer : 0 414 314 57 92
WEB http://haticekubra.meb.k12.tr
Adres : Esentepe Mh. Necmeddin Cevheri Caddesi No 74 Karaköprü/ŞANLIURFA
VİZYON : Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din,bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir.
MİSYON : Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ´Yaradan´ dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
BAŞARILAR :
Pansiyon : Var
Lojman : Sayısı:28
Servis :
Ulaşım : Şehir içi hatlardan 71,72,73,73A,74,75,76,78 numaralı karaköprü-toplama merkezi arası çalışan otobüsler geçmektedir.
Yerleşim Yeri : Esentepe
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Merkez Karaköprü ilçesindedir
Kontenjan Bilgileri : 68
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 340-470